Biologiska mångfaldens dag 22 maj 2021

Biologiska mångfaldens dag är utlyst av FN:s sekretariat för konventionen om biologisk mångfald (CDB) och infaller alltid den 22 maj. Syftet är att uppmärksamma bevarandet av naturens mångfald. Mängder med aktiviteter ordnas i Sverige och världen och Station Linné är givetvis också med på tåget – men med anledning av pandemin erbjuder vi 2021 endast upptäckter på egen hand!

Tipspromenad och Artbingo – 10–18
Vid kortsidan till vår butik ställer vi fram allt det du behöver för att gå en tipspromenad i den biologiska mångfaldens tecken, och försöka greja en full rad i vår för tiden och platsen väl anpassat artbingo. Ta gärna med egen penna och fika gärna i vår härliga trädgård!

Alla aktiviteter via Station Linné denna dag är gratis, men i dessa nedstängda tider behöver vi alt stöd vi kan få. Tycker du att det är viktigt med öländsk biologisk forskning, och framtida guidningar, så stötta oss gärna genom ett bidrag, litet som stort. Swisha till 123 635 94 00, eller sätt in en donation på Stiftelsen Station Linnés insamlingskonto, via bankgiro 673–1426. Märk talongen med ”Framtid” och glöm inte att ange din epost-adress. Du kan också bli medstiftare. Läs mer här!
 
Följ Biologiska mångfaldens dag 22 maj på Facebook för att se aktiviteter över hela Sverige.